prva strana

Četvrtak, 9. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Jun 2007 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

kultura

prošlost

kalendar

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Kadrovska metla

Branko Vićentijević

KOKTEL

– A kad je o novoj Vladi Srbije reč dovoljno je reći kako je to čudna pojava u srpskoj moderni! Dupetaše se stranke demokratskog bloka (DS, DSS-NS, G-17 plus) do „u minut do 12” i načiniše politiku SRS najprincipijelnijom. Svi su ‘nako poistija, pevali deo one dobro poznate pesmice o tome kako bi mlada nešto da radi al’ da joj se ono ne desi: „Met’la nogu na potegu, pa sve veli neću, a na kuma namiguje da se kola kreću!”

Ipak je Koštunica Voja, proklamujući „šesti princip” (o podeli vlasti), pokazao da je, još uvek, d’izvinete teško nadjebiv u odnosima na političkoj sceni Srbije. A kako je tek svoje ministre odabrao! Turio prvog policajca (Dragana) Jočića u centar galaksije, a onda zavrteo stranačko-kadrovski rulet, pa eneregetičaru Radomiru Naumovu zapade resor vera (peva u crkvenom horu), hemičaru i atletičaru Aci (Popoviću) utrča resor energetike i rudarstva, ustavopiscu (Zoranu) Lončaru (koji je nas Valjevce baš popazio kao dojučerašnji ministar za lokalnu samoupravu) podariše prosvetu bez sporta… Tek, u lokalnom odboru DSS-a upriličen je koktel povodom izbora nove Vlade Srbije, biva i povodom činjenice da je, do daljnjeg, preživeo i Privremeni d’izvinete organ.

U Opštinskom odboru DS-a, u Valjevu, održani su redovni izbori. Četvrti predsednički mandat dobio je poslanik Milovan Marković, koji se na toj funkciji nalazi od 7. aprila 2001. godine. Izabran je i Opštinski odbor od 25 članova, a najviše glasova dobili su Duško Rakić, predsednik Okružnog odbora DS, koga je „iznelo” selo, i Dušan Arsenić, potpredsednik Opštinskog odbora. Neki od viđenijih članova prošli su lošije no što su kotirali, nije izabran veteran Toma Đorđević, ali će biti kooptiran, „pale” su i neke viđenije drugarice baš na pravdi Boga. Na tajne izbore, po prvi put održane po novom sistemu, odazvalo se oko 42 odsto članova Valjevskog odbora DS-a.